Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αποκλειστικό: Πώς κατάργησαν το Σύνταγμα και τις αρχές του. Δήλωση Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου

One Like St@nd
Δείτε τι δήλωσε ο καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης.....
Γίνε φίλος μας στο facebook για να μη σου ξεφεύγει τίποτα εκεί που ξεπετάγεται η είδηση πατώντας ¨μου αρέσει" εδώ  


"Το περιεχόμενο του κειμένου που καλείται να ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων, καθώς και τα κείμενα των δανειακών συμβάσεων του Μαϊου 2010 αποτελούν, στην ουσία τους παλαιό σχέδιο του Δ.Ν.Τ. που εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα σε χώρες του Τρίτου κόσμου. 


Το σχέδιο αυτό δανεισμού χωρών που βρίσκονται σε οικονομική κρίση είναι αντίθετο προς το Διεθνές Δίκαιο, γιατί παραβιάζει την αρχή της προστασίας της εθνικής κυριαρχίας και θεμελιώδη δικαιώματα των λαών.

Αυτό το σχέδιο του Δ.Ν.Τ. , στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου ισχύει η αρχή ότι η κυβέρνηση της οφειλέτριας χώρας οφείλει πρώτα να εξασφαλίσει την ικανοποίηση των βασικών αναγκών του λαού της και μετά να εκπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις. Σύμφωνα με αυτή την αρχή, έχει διαμορφωθεί ο κανόνας ότι η οφειλέτρια χώρα έχει το δικαίωμα με μονομερή δήλωση να κηρυχθεί σε κατάσταση οικονομικής ανάγκης και να προβεί σε αναστολή πληρωμών μέχρι να υπολογισθεί το επαχθές τμήμα του χρέους και η απάλειψή του, καθώς και κήρυξη της ακυρότητας των συμβάσεων ή όρων τους που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο. Οι δανειστές δεν δικαιούνται να προβούν σε αντίποινα ή σε μη εκτέλεση των δικών τους υποχρεώσεων απέναντι στη οφειλέτρια χώρα."

Τα παραπάνω δήλωσε ο Ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κασιμάτης.

Οι εκλεγμένοι βουλευτές που "αντιπροσωπεύουν" με τη ψήφο τους στην Βουλή τον ελληνικό λαό, θεώρησαν ότι πρώτα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στα μεγάλα αφεντικά που υπηρετούν καταργώντας θεμελιώσεις αρχές του Συντάγματος υπακούοντας στις κομματικές οδηγίες που έπαιρναν, αφήνοντας στη μοίρα του τον ελληνικό λαό που τον οδηγούν και μαθηματικά πλέον στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. 


Γίνε φίλος μας στο facebook για να μη σου ξεφεύγει τίποτα εκεί που ξεπετάγεται η είδηση πατώντας ¨μου αρέσει" εδώ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου