Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Έχασε τον Γύρο της Γαλλίας του 2010 και αποκλείστηκε για δύο χρόνια ο Κονταδόρ 

 Ο Ισπανός ποδηλάτης είχε βρεθεί θετικός στην απαγορευμένη ουσία κλενβουτερόλη κατά τη διάρκεια του Γύρου Γαλλίας 2010, ωστόσο αθωώθηκε από την ισπανική ομοσπονδία ποδηλασίας. Κατόπιν τούτου, η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος και η WADA προσέφυγαν στο αθλητικό δικαστήριο της Λοζάνης, ζητώντας την τιμωρία του γνωστού αθλητή. Όπερ και εγένετο, με συνέπεια ο τίτλος να αποδοθεί στον Λουξεμβούργιο, Άντι Σλεκ, ο οποίος τερμάτισε μόλις 39´´ πίσω από τον Κονταδόρ.

Γίνε φίλος μας στο facebook για να μη σου ξεφεύγει τίποτα εκεί που ξεπετάγεται η είδηση πατώντας ¨μου αρέσει" εδώ

Ο Ισπανός έγινε ο μόλις δεύτερος νικητής Γύρου Γαλλίας που έχασε τον τίτλο του λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Ο πρώτος ήταν ο Αμερικανός, Φλόιντ Λάντις που απώλεσε τον τίτλο του 2006, αφού βρέθηκε θετικός σε χρήση τεστοστερόνης. Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος ποδηλάτης υποστήριξε ότι η αυξημένη ποσότητα κλενβουτερόλης που βρέθηκε στον οργανισμό του, προήλθε από μολυσμένο κρέας που του πούλησε ένας Βάσκος παραγωγός.
Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας, Αλεχάνδρο Μπλάνκο δήλωσε χαρακτηριστικά: "Είναι μια άσχημη μέρα για την ποδηλασία και τον ισπανικό αθλητισμό. Θέλω να εκφράσω την υποστήριξη και την συμπάθεια μου στον Αλμπέρτο και τον περιμένω να επιστρέψει δυνατός και να δείξει σε όλους ότι είναι πρωταθλητής. Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι αθώος".
Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδηλασίας της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς ντε Σάντος τόνισε: "Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό ξέρουν ότι ο Αλμπέρτο είναι αθώος. Ανέβασε ψηλά τις αξίες του αθλητισμού, της προσπάθειας και της θυσίας".
Ο Άντι Σλεκ, ο οποίος λογίζεται πλέον ως νικητής του Γύρου Γαλλίας 2010, αν και έχει ξεκαθαρίσει εδώ και μήνες ότι προτιμάει να παίρνει τίτλους εντός αγώνων, σχολίασε: "Δεν υπάρχει λόγος να είμαι χαρούμενος. Πρώτα απ´ όλα είμαι στενοχωρημένος για τον Αλμπέρτο. Πάντα πίστευα στην αθωότητα του. Είναι μια λυπηρή μέρα για την ποδηλασία. Το μόνο θετικό είναι ότι επιτέλους βγήκε απόφαση μετά από 566 μέρες. Μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε".
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδηλασίας, Πατ ΜακΚουέιντ, είπε: "Είναι μια κακή μέρα για το άθλημα μας. Ορισμένοι μπορεί να νομίζουν ότι πρόκειται για νίκη αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση. Δεν υπάρχουν νικητές ότι μιλάμε για ντόπινγκ".
Ο Ισπανός Όσκρα Περέιρο, νικητής του Γύρου Γαλλίας το 2006, εξέφρασε την απορία του: "Δύο χρόνια αποκλεισμός ενώ στην απόφαση ξεκαθαρίζεται ότι δεν αποδείχτηκε ντόπινγκ;"
"Είναι πολύ κακά νέα για την ποδηλασία αλλά και για όλους. Είναι σαν κάποιος να προσπαθεί να σκοτώσει το άθλημα" τόνισε ο πεντάκις νικητής του Γύρου Γαλλίας, Έντι Μερξ.
Ο Νορβηγός Θορ Χούσοβντ δήλωσε: "Αν δεν ακολούθησε τους κανονισμούς, είναι λογικό να τιμωρηθεί. Δουλεύουμε σκληρά κατά του ντόπινγκ γιατί δεν θέλουμε να έχουμε ανάμεσα μας ψεύτες".
Γίνε φίλος μας στο facebook για να μη σου ξεφεύγει τίποτα εκεί που ξεπετάγεται η είδηση πατώντας ¨μου αρέσει" εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου