Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η πραγματική αιτία για την κατάσταση της Ελλάδας, βρίσκεται στην Παλαιά Διαθήκη.


Η πραγματική αιτία για την κατάσταση της Ελλάδας, βρίσκεται στην Παλαιά Διαθήκη.

Η αιτία για την κατάσταση της χώρας μας δεν βρίσκεται ούτε στα οικονομικά σκάνδαλα, ούτε στην διαφθορά της πολιτικής εξουσίας, ούτε στον ωχαδερφισμό των Ελλήνων ούτε σε καμία ξένη Ευρωπαϊκή ή άλλη χώρα. Η πραγματική αιτία για την κατάσταση της Ελλάδας μας, βρίσκεται στην Παλαιά Διαθήκη.

Ως γνωστόν, η Παλαιά Διαθήκη, κατά μια έννοια, εξιστορεί την πορεία του λαού του Ισραήλ από καταβολής του κόσμου. Οι Ισραηλίτες εκείνα τα χρόνια αποτελούσαν τον εκλεκτό λαό του Θεού, καθώς εκείνη την εποχή ήταν ο μοναδικός λαός που πιστεύαν στον μονοθεϊσμό.

Πορευόντουσαν, λοιπόν στη ζωή τους με πίστη στο Θεό. Υπήρχαν, όμως, αρκετές φορές που έχαναν αυτήν την πίστη τους, αποστατούσαν. Αυτή η απομάκρυνσή τους από τον Θεό είχε σαν αποτέλεσμα μεγάλες συμφορές για το έθνος τους. Ενδεικτικά αναφέρω την αιχμαλωσία τους από τους Αιγυπτίους, την διάσπαση των 12 φυλών σε Ιουδαία και Ισραήλ, η πολιορκεία της Σαμάρειας από τους Βαβυλώνιους που συνοδεύτηκε με μεγάλο λιμό αναγκάζοντας τους πολιορκημένους Ισραηλίτες να τρώνε μέχρι και τα παιδιά τους και τελικά να αιχμαλωτιστούν για σχεδόν 450 χρόνια.

Κι όταν τους άφησαν οι Βαβυλώνιοι, ήρθαν οι Πέρσες κι αργότερα οι Ρωμαίοι. Όλα αυτά τα παθαίναν λόγο της αποστασίας τους, εξαιτίας της άρνησης πίστης τους στον Θεό. Παρόλα αυτά, ο Θεός ποτέ δεν τους εγκατέλειψε, αλλά πάντα έστελνε τους προφήτες του να τους επαναφέρουν στο σωστό δρόμο και με την ειλικρινή μετάνοια του λαού, πάντα τους συγχωρούσε και έσωζε το έθνος τους. Ο Θεός είναι το αληθινό Φως, όποιος απομακρύνεται από Αυτόν, βυθίζεται στο σκοτάδι.

Γίνε φίλος μας στο facebook για να μη σου ξεφεύγει τίποτα εκεί που ξεπετάγεται η είδηση πατώντας ¨μου αρέσει" εδώ 

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την Ελλάδα, θα μου πείτε. Στα χόνια της Καινής
Διαθήκης οι Έλληνες έχουμε περίοπτη θέση στην Ορθόδοξη πίστη και στην διάδοσή της. Είναι σαν να είμαστε στην θέση των Εβραίων μετά την μόνιμη αποστασία τους. Για σκεφτείτε τώρα, την ιστορία του πολυπαθούς έθνους μας. Χάνουμε την Πόλη από τους μουσουλμάνους άραβες κι αιχμαλωτιζόμαστε για σχεδόν 400 χρόνια. Ύστερα έχουμε συμμετοχή σε 2 παγκοσμίους πολέμους και την Γερμανική κατοχή που συνοδεύεται με γενοκτονία του Έθνους μας και με μεγάλο λιμό. Αργότερα, έρχεται ο εμφύλιος και ακολουθεί η μετανάστευση δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας για να καταλήξουμε στην σημερινή οικονομική κρίση και στην νέου είδους κατοχή (οικονομική) του Έθνους μας από τους Ευρωπαίους και το Δ.Ν.Τ.

Η αιτία δεν είναι άλλη από την αποστασία μας απ’ τον Χριστό μας και τον Λόγο Του. Απομακρυνθήκαμε από το Φως το αληθινό και την μοναδική Αλήθεια, προτιμήσαμε το ψέμα και το σκοτάδι ενός υλικού και φθαρτού κόσμου, ο οποίος τώρα καταρέει όπως συμβαίναι με κάθετί ψεύτικο. Μην ψάχνετε λοιπόν, την αιτία. Αυτήν την αποστασία μας πληρώνουμε!

Δεν είναι ώρα να απελπιζόμαστε, αλλά ώρα μετάνοιας. Ο Θεός μας είναι φιλεύσπλαχνος και όπως έστειλε τους προφήτες Του, στους Ισραηλίτες στην Παλαιά Διαθήκη, έτσι έστειλε και στέλνει και σ’ εμάς τους Αγίους Πατέρες να μας καθοδηγήσουν. Ας τους ακούσουμε, ας μετανοήσουμε και ας προσευχηθούμε για την σωτηρία τόσο του Έθνους μας, αλλά κι όλων των λαών.


Γίνε φίλος μας στο facebook για να μη σου ξεφεύγει τίποτα εκεί που ξεπετάγεται η είδηση πατώντας ¨μου αρέσει" εδώ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου