Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Η ιδιαιτερότητα των φετινών εκλογών


One like St@nd
Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση θέτονται ορισμένα ζητήματα για να επιλέξεις τον πολιτικό συνδυασμό που θα ψηφίσεις.

Όλα τα κόμματα σου προβάλλουν καθημερινά με ομιλίες, θέσεις, προτάσεις και υποσχέσεις κι εσύ καλείσαι σήμερα να διαλέξεις. Να διαλέξεις όμως τι; Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας μετά την μεταπολίτευση τα πράγματα όσον αφορά τα πολιτικά προγράμματα εντοπίζουμε σημαντικές και εμφανείς διαφορές.

Γίνετε φίλοι μας στο facebook για να μη σας ξεφεύγει τίποτα εκεί που η είδηση ξεπετάγεται πατώντας "μου αρέσει" εδώ

Απο τη μία πλευρά τα κόμματα που είτε φανερά είτε κρυφά υποστηρίζουν το μνημόνιο και την εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής και απο την άλλη τα κόμματα τα οποία αντιστέκονται και υπόσχονται έξοδο απο το μνημόνιο και απονομή δικαιοσύνης και τιμωρίας σε αυτούς που έφεραν τη χώρα μας στο χείλος του γκρεμού.

Για πρώτη φορά λοιπόν στις προεκλογικές ομιλίες δεν βλέπουμε υποσχέσεις του τύπου ποιος θα δώσει την υψηλότερη κατώτατη σύνταξη η οποία έμπαινε σε πλειστηριασμό σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για το ποιος θα δώσει τα πιο πολλά.

Για πρώτη φορά δεν βλέπουμε τέτοιου είδους υποσχέσεις τάζοντας λαγούς και πετραχήλια στους ψηφοφόρους τους, οι οποίοι έχουν περάσει πολλά και έχουν υποστεί πολλά.

Ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να κοροϊδευτεί με την ίδια ευκολία που τα κατάφερναν τα προηγούμενα χρόνια παίρνοντας μια προκαθορισμένη γραμμή τα κανάλια και όλο το σύστημα που τα υποστηρίζει εκλέγοντας τον τελικό νικητή πριν καν πάει ο κόσμος στις κάλπες.

Το αποτέλεσμα των εκλογών όπου τι σύμπτωση το βράδυ εκείνο θα έχει και πανσέληνο. Θα εκπλήξει πολλούς. Άλλους θετικά και άλλους αρνητικά. Ας ελπίσουμε όμως το αποτέλεσμα να είναι θετικό για τη χώρα μας και για τον κόσμο της που περνάει δύσκολα τον τελευταίο καιρό.

Γίνετε φίλοι μας στο facebook για να μη σας ξεφεύγει τίποτα εκεί που η είδηση ξεπετάγεται πατώντας "μου αρέσει" εδώ

Αρθρογράφος one like st@nd 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου