Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Γιατί κρίνουμε τον Τσίπρα για την σημερινή του στάση


Η ελευθερία την έκφρασης, της γνώμης και της επιλογής θρησκείας είναι αναφαίρετο δικαίωμα αδιαμφισβήτητα κάθε Έλληνα πολίτη.
Στην περίπτωση όμως του κ. Τσίπρα  η επιλογή του να μη προσκυνήσει το ιερό σύμβολο των ορθόδοξων Χριστιανών τα πράγματα είναι διαφορετικά και πρέπει να κριθούν απο διαφορετική σκοπιά.. Και για ποιο λόγο είναι διαφορετικά θα το εξηγήσουμε παρακάτω.

 Ο κ Τσίπρας διεκδικεί πλέον τη διακυβέρνηση μιας χώρας, της Ελλάδας. Μιας χώρας που η Ορθόδοξη πίστη αποτελεί μέρος της ζωής των Ελλήνων, η ορθόδοξη πίστη περιβάλει την καθημερινότητα των ορθόδοξων πολιτών της Ελλάδας που κατά συντριπτική πλειοψηφία αποτελείται από Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Με την συνειδητή του επιλογή να μη προσκυνήσει τον Ιερό Σταυρό και να μην ορκιστεί στο Ευαγγέλιο είναι δικαίωμα του. Όμως απο τη στιγμή που είναι εκπρόσωπος  σχεδόν ενός εκατομμυρίου και πλέον Ελλήνων που τον ψήφισαν, σίγουρα οι προσδοκίες της πλειονότητας των ψηφοφόρων του και η προσβολή που  δέχτηκαν απο τη συγκεκριμένη άρνηση ήταν τεράστια.

Το βάρος που επωμίζεται ο κ. Τσίπρας είναι μεγαλύτερο μετά την 6η Μαϊου απο το βάρος του 4 με 5 % προηγουμένων εκλογικών αναμετρήσεων. Οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών δικαιολογημένα είναι μεγαλύτερες απέναντι του.

Δεν εκπροσωπεί πλέον μόνο τους πιστούς ψηφοφόρους που τον ακολουθούσαν τόσα χρόνια, αλλά αντιπροσωπεύει μια ευρύτερη λαική μάζα που προφανώς περίμεναν πολλά απο τον ίδιο.

Πως θα φαινόταν στο Τούρκικο λαό πιθανή άρνηση υποψήφιου Πρωθυπουργού της χώρας τους να προσκυνήσει το Κοράνι. Τα συμπεράσματα δικά σας.....

Γίνετε φίλοι μας στο facebook για να μη σας ξεφεύγει τίποτα εκεί που η είδηση ξεπετάγεται πατώντας "μου αρέσει" εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου