Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Εισαι Α.Μ.Ε.Α προβλημα σου..!!

Το One Like Stand ξεκινάει μεγάλη έρευνα για να παρουσιάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  τα άτομα με ειδικές ανάγκες Α.Μ.Ε.Α. και να αναδείξει τα γραφειοκρατικά παράσιτα που τους εμποδίζουν να πάρουν μια απλή πιστοποίηση αναπηρίας.


Τα εμπόδια που βρίσκουν μπροστά τους είναι εργαζόμενοι στο δημόσιο που νομίζουν ότι είναι βασιλικότεροι   του βασιλέως, επειδή εργάζονται σε κάποια υπηρεσία είτε με την ιδιότητα του διευθυντή, είτε με την ιδιότητα του γραμματέα,είτε ως απλοί υπάλληλοι.


Η  ιδιότητα του  κομματικού ψηφοφόρου όπου τόσα χρόνια ψήφιζε με βάση το συμφέρον ανταμείφθηκε με  μία θέση στο δημόσιο. Πολλοί από αυτούς σήμερα βρίσκονται να είναι διευθυντές σε κάποια υπηρεσία του δημοσίου επειδή τυγχάνει  το κόμμα τους να βρίσκεται στην κυβέρνηση και όχι γιατί πραγματικά αξίζουν και έχουν την ικανότητα και τα προσόντα  να διευθύνουν οργανισμούς και κρατικές υπηρεσίες.

Γίνετε φίλοι μας στο facebook για να μη σας ξεφεύγει τίποτα εκεί που ξεπετάγεται η είδηση πατώντας ¨μου αρέσει" εδώ

Αφορμή για την συγκεκριμένη έρευνα πήραμε μετά από μία επίσκεψη στο ΙΚΑ Πατρών όπου είδαμε ανθρώπους οι οποίοι πήγαν για να πιστοποιήσουν ένα ποσοστό αναπηρίας, να τους συμπεριφέρονται με τρόπου που δεν αρμόζει ούτε σε ζώα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:
Στην Ελλάδα Από το Σεπτέμβριο του 2011 αν αρρωστήσεις ή πάθεις κάποιο ατύχημα και σου αφήσει  αναπηρία  θα πρέπει να ακολουθήσεις την εξής διαδικασία για να το πιστοποιήσουν :
Πρέπει να πας στο ΙΚΑ όπου ανήκεις  για να συμπληρώσεις μία αίτηση με ορισμένα δικαιολογητικά που θα σου ζητηθούν και να περιμένεις έναν μήνα.

Με τα έγγραφα που θα πάρεις μετά από έναν μήνα σαν έγκριση της αίτησης που κατέθεσες θα πρέπει να  πας σε άλλη υπηρεσία του ΙΚΑ το Κ.Ε.Π.Α. να κάνεις μία άλλη αίτηση για να προωθηθεί στον κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας στην Αθήνα, για να μπορέσεις όμως να καταθέσεις την δεύτερη αίτηση σου θα σου κλείσουν ραντεβού μετά από τρεις μήνες  απλά και μόνο  για να καταθέσεις την αίτηση.

Η Δεύτερη αίτηση πάει στο κέντρο πιστοποίησης της Αθήνας. Από εκεί θα οριστεί  επιτροπή. Μετά απο δυομησι με τρεις μήνες θα κληθείς να πας στο ΚΕΠΑ για να πιστοποιήσουν το ποσοστό αναπηρίας.

ΣΎΝΟΛΟ ΜΗΝΏΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΊ Η ΑΝΑΠΗΡΊΑ :   7 ΜΉΝΕΣ ;


Όχι δεν είναι 7 μήνες γιατί σε περίπτωση πού όλους αυτούς τους μήνες εκτός από το προβλημά σου δεν έχεις αγανακτήσει με τις συμπεριφορές τον αρμόδιων υπαλλήλων τους οποίους στην αρχή του άρθρου είπαμε ότι συμπεριφέρονται με τρόπο αποφασίζομεν και διατάσσομεν, χωρίς να τους ενδιαφέρει η άποψή σου ούτε καν να την ακούσουν, Στην καλύτερη περίπτωση Αν δεν σε βρίσουν θα σε στείλουν από εκεί που ήρθες ,΄΄έλα άλλη μέρα, η  πήγαινε  στον πάνω όροφο στο τάδε γραφείο κτλ.΄΄

Αν το πρόβλημα υγείας είναι μεγαλύτερο και δεν μπορείς ο ίδιος να παρουσιαστείς στο ΚΕΠΑ και στην επιτροπή αλλά θα πρέπει να έρθει η επιτροπή κατ΄ οίκον στο σπίτι, στο νοσοκομείο, ή σε όποιο ίδρυμα βρίσκεσαι θα πρέπει να περιμένεις '' ?'' ΜΗΝΕΣ . ΌΧΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ γιατί ακόμα δεν έχουν οριστεί επιτροπές κατ΄οίκον σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας οπότε η απάντηση στο ερώτημα είναι άγνωστη ακόμα . Σε ερώτηση μας στην διευθύντρια του ΙΚΑ ΠΑΤΡΩΝ Αγίου Αλεξίου η απάντηση είναι : δεν ξέρω πόσο μπορεί να πάρει. Όταν την ρωτήσαμε μπορεί να πάρει  1  και 2 χρόνια μας απήντησε " ότι ναι μπορεί και παραπάνω, τι με ρωτάτε εμένα δεν είναι στην αρμοδιότητά  μου".

Αφορμή για αυτήν την έρευνα πήραμε ύστερα από την επίσκεψη μας στο ΙΚΑ Πατρων και τις τραγικές συνθήκες μεταχείρισης των ανθρώπων που πάσχουν από βαριές αναπηρίες και των συγγενών τους, από τους ανωτέρους υπαλλήλους και διευθυντές του εν λόγω υποκαταστήματος του ΙΚΑ.

Η κατάσταση που περιγράψαμε παραπάνω απεικονίζει τη σκληρή πραγματικότητα που είναι αναγκασμένος να υποστεί κάθε άνθρωπος που βιώνει το δικό του Γολγοθά, που η μοίρα του έφερε να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, έχοντας  το δικαίωμα  να συνεχίσει και αυτός τη ζωή του με το πρόβλημα που του προέκυψε.


Αντ' αυτού το "Κράτος Πρόνοιας" που έχουμε, έχει "προνοήσει" και "φροντίσει" να υπόκεινται αυτοί οι άνθρωποι και οι συγγενείς τους τέτοια πρωτοφανή ταλαιπωρία  και να τους έχουν υποχείρια  στις γραφειοκρατικές τους ορέξεις, μη γνωρίζοντας ακριβώς τον ευαίσθητο τομέα ευθύνης που έχουν. Ενώ λοιπόν έχουν το δικό τους πρόβλημα υγείας έχουν να αντιμετωπίσουν και το κράτος που μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του που νοσεί και αυτό!!


Γίνετε φίλοι μας στο facebook για να μη σας ξεφεύγει τίποτα εκεί που ξεπετάγεται η είδηση πατώντας ¨μου αρέσει" εδώ



Πρέπει όλοι να μάθουμε και να γνωρίζουμε πλέον πως συμπεριφέρονται ορισμένα κομματόσκυλα και αναλόγως να τους στείλουμε από εκεί που ήρθανε.μαζί  με τα αφεντικά τους τα κομματικά. Γιατί η Ελλάδα Ανήκει στους ΕΛΛΗΝΕΣ  και όχι στο Π.Α.Σ.Ο.Κ στη Ν.Δ  σε κανένα κόμμα και τελικά θα μήπως θα πρέπει ο ένας να στειρίζει τον άλλον στις δύσκολες αυτές καταστάσεις μήπως και δούμε άσπρη μέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου